Novinky

9.8.2017

- Připravujeme pro vás novou prodejnu v Ústí nad Labem! Termín otevření se brzy dozvíte nejen z našich stránek.

 
 
DOVOLENÁ 

- Výžení zákazníci od 1.7. do 16.7.2017 budeme mít z důvodu dovolené zavřeno. Vaše dotazy a objednávky vyřídíme ihned v následujícím týdnu od 17.7.2017. Děkujeme za pochopení. 

 
29.5.2017
 
 
Z našich tipů: Víno v kuchyni
Jen chytré trouby v kuchyni nestačí, občas je třeba pomoci si při vaření i vínem. Kam jej ale uložit, než se použije? Ony efektní výsuvky vkládané do kuchyňských skříněk či závěsné kovové držáky, jež mají posloužit pro uložení lahví a kam při tom vesele dopadá slunce během dne, rozhodně vhodné nejsou. Nesplňují - kromě polohy naležato - nic z toho, co víno potřebuje. Tím je především vhodná teplota a vlhkost. V žádném případě nevystavujeme lahve na odiv, víno snáší maximálně jen sporé umělé osvětlení. Za ideální se pro víno pokládá konstantní teplota kolem 8 až 12°C, která by neměla kolísat. Důvod? Pokud se teplota zvýší, zvýší se také tlak v lahvi a vzduch se bude snažit proniknout póry korku ven. V opačném případě, při snížení teploty, se naopak do láhve může dostat vzdušný kyslík. (To je také důvod, proč se láhve skladují naležato, přes trvale vlhčený korek nemůže vzduch putovat ven ani dovnitř.)
V kuchyni, byť zde bývá vlhčí vzduch než jinde v bytě, málokdy také dosáhneme i doporučované vlhkosti kolem 65 až 75%.
A co teď s vínem, když vinný sklípek je nereálnou záležitostí? Řešením jsou chladící skříně připomínající chladničky určené přímo pro víno. Výrobci zde dokážou oddělit jednotlivá oddělení tak, že zde bude vhodná teplota jak pro bílé tak pro červené víno nebo dokonce sýry. 
Velikost chladících skříní bývá různá, od typů blížících se malým podstavným chladničkám až po dvoudveřové giganty pro více než 200 lahví.
 
 
 
15.5.2017
 
- Připravujeme nový e-shop. Těšit se můžete na širokou nabídku produktů od kuchyňského nábytku až po dřezy, baterie a veškeré kuchyňské elektrospotřebiče.
 
 

12.5.2017

5 DŮVODŮ PROČ VAŘIT DOMA

·   Zapojte vaše děti do vaření a dejte jim skvělé základy pro zdravé stravovací návyky do budoucnosti. 

·   Vlastní jídlo chutná lépe a můžete si ho připravit tak, jak ho máte rádi.

·   Budete vědět, co jíte, a jak bylo vaše jídlo připraveno. Vyhnete se přísadám a konzervantům. 

·   Ušetříte. Domácí jídlo uvařené ze sezónních ingrediencí nepotřebuje žádný drahý obal a můžete si uvařit i na další dny.

·   Vaření doma je zábáva! A pokud budete vařit společně, získáte spousty nových rodinných zážitků.